TANDA-TANDA SUAMI ATAU ISTERI ANDA TELAH TERKENA SIHIR PENGASIH/ MINYAK DAGU DARIPADA ORANG KETIGA

Gambar sekadar hiasan. Pernahkah anda melihat pasangan suami isteri yang terlihat harmoni dan tanpa perbalahan, namun kemudian secara tiba-tiba suami atau isteri tersebut tergila-gila dengan orang lain dan tidak ingat lagi pada pasangannya?

Ada banyak sekali penyebab suami/isteri jatuh cinta pada orang lain dan melupakan keluarganya, salah satunya akibat pengaruh sihir pengasih. Pengasih sendiri merupakan ilmu sihir yang boleh mempengaruhi seseorang di bawah sedar untuk mencintainya.

Meskipun amalan sihir dalam islam diharamkan, namun masih banyak orang yang memanfaatkannya demi mendapatkan apa yang diinginkan, misalnya: memikat isteri/suami orang, menghancurkan rumah tangga, dan lainnya.

Mungkin tidak semua orang percaya dengan adanya ilmu pellet (pengasih), namun kenyataannya sudah banyak rumah tangga yang rosak akibat pengaruh sihir yang jahat ini.

“Dan mereka mengikuti apa yang dibaca oleh setan-setan pada masa kerajaan Sulaiman. Sulaiman itu tidak kafir tetapi setan-setan itulah yang kafir, mereka mengajarkan sihir kepada manusia dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat di negeri Babilonia yaitu Harut dan Marut.

Padahal keduanya tidak mengajarkan sesuatu kepada seseorang sebelum mengatakan, “Sesungguhnya kami hanyalah cobaan (bagimu), sebab itu janganlah kafir.”

Maka mereka mempelajari dari keduanya (malaikat itu) apa yang (dapat) memisahkan antara seorang (suami) dengan istrinya. Mereka tidak akan dapat mencelakakan seseorang dengan sihirnya kecuali dengan izin Allah. Mereka mempelajari sesuatu yang mencelakakan, dan tidak memberi manfaat kepada mereka.

Dan sungguh, mereka sudah tahu, barangsiapa membeli (menggunakan sihir) itu, niscaya tidak akan mendapat keuntungan di akhirat. Dan sungguh, sangatlah buruk perbuatan mereka yang menjual dirinya dengan sihir, sekiranya mereka tahu.” (QS. Al-Baqoroh : 102)

Dari Jabir RA, Rasulullah SAW telah bersabda,

“Sesungguhnya Iblis meletakkan singgahsananya di atas air, kemudian dia mengutuskan tenteranya, maka yang paling dekat kedudukannya di antara mereka kepadanya ialah yang paling besar fitnahnya. Salah seoarng daripada mereka datang seraya berkata: Aku telah berbuat begini dan begini.

Lalu Iblis berkata: Kamu belum berbuat apa-apa.

Rasulullah SAW bersabda: Kemudian salah seorang daripada mereka datang seraya berkata: Aku tidak meninggalkannya hingga aku telah menceraikannya daripada isterinya.

Rasulullah SAW bersabda: Kemudian Iblis mendekatkannya kepadanya seraya berkata: Ya Kamu (Baik). al-A’masy (perawi) berkata; Aku melihat Rasulullah SAW bersabda; Kemudian dia menjadi pembantu setianya”. (HR. Muslim 5032)

Ciri-ciri Orang yang Terkena Sihir Pelet (Pengasih) 

Orang yang terkena sihir pelet umumnya akan hilang kewarasannya. Bagi pasangan atau ahli keluarga yang terbiasa bersama, pastilah dia dapat mengenali ciri-ciri perubahan tersebut. Berikut ini beberapa ciri-ciri seseorang yang terkena pelet, baik lelaki mahupun wanita:

1. Timbul rasa cinta yang berlebihan sehingga tidak boleh ditahan

2. Selalu terbayang-bayang wajah seseorang yang menyihirnya

3. Keinginan untuk bertemu atau selalu rindu dengan orang menyihirnya

4. Sering gundah gulana, terutama jika hasratnya ingin bertemu orang yang menyihirnya tidak tersampai.

5. Sering marah-marah tidak jelas pada isteri atau suaminya

6. Merasa tunduk dan patuh terhadap perintah seseorang yang menyihirnya

7. Merasa resah gelisah, namun rasa itu akan hilang seketika saat berjumpa dengan orang yang menyihirnya

8. Tidak bernafsu terhadap isteri atau suaminya sendiri.

9. Nafsu makannya hilang saat di rumah, tapi nafsu makannya meningkat ketika menikmati masakan orang lain.

Cara Menyembuhkan Seseorang Dari Pengaruh Sihir Pelet  (Pengasih)

Upaya penyembuhan bagi seseorang yang terkena sihir pelet tidaklah mudah. Cara pertama yang harus dilakukan adalah dengan mengeluarkan pengaruh sihir atau kekuatan pelet dari tubuh si mangsa.

Setelah kekuatan tersebut hilang, maka harus dilakukan pemulihan dengan memberikan pencerahan pada korban agar lebih mendekatkan diri pada Allah Subhanallahu wa Taala sehingga kekuatan jahat tersebut tidak bisa menguasainya kembali.

Cara lain yang bisa dilakukan untuk menyembuhkan seseorang dari pengaruh pelet, yakni dengan melakukan rukyah pada orang yang terkena pellet. Atas izin Allah SWT, maka pengaruh sihir pellet akan menghilang dan korban bisa kembali hidup normal kembali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *