Rakaman RAHSIA Apa Yg Tentera Israel Lakukan Untuk Merobohkan Masjid Al-Aqsa Yg Ramai TAK TAHU !!!

Sebuah rakaman berjaya dilakukan secara rahsia di selatan masjid al-aqsa yang menunjukkan kerja-kerja biadap zionis untuk meruntuhkan Masjid Al-Aqsa. Ramai yang masih terlena dengan isu Palestin sampai tak sedar apa yang mereka sedang lakukan. Jom kongsikan supaya orang ramai tahu.

Wakil organisasi Gerakan Islam di Israel Sheikh Kamal Khatib dalam temubual dengan stesen television Aljazeera tempoh hari.

Cairan kimia itu, kata Khatib, boleh membuat dinding masjid terhakis dan proses itu berlangsung dalam jangka panjang hingga membuat tembok masjid reput dan akhirnya boleh roboh. Dengan demikian Israel nantinya boleh beralasan masjid roboh kerana dinding yang sudah retak atau rapuh kerana dimakan usia.

“Dua puluh dua tahun lalu, kami sudah beri amaran bahawa Al-Aqsa dalam bahaya. Pada waktu itu kami mengatakan, Israel memakai cairan kimia yang punyai impak jangka panjang. Cairan ini boleh mengikis batu dan besi tiang masjid tanpa dapat disedari sesiapa, dengan cara ini kelak Israel akan berkata bahawa Al-Aqsa memang sudah retak dimamah usia,” kata Khatib, seperti dipetik laman the Times of Israel, Jumat minggu lalu.

“Sekarang perkara yang kita risaukan pada masjid Al-Aqsa sudah terjadi. Di beberapa tempat sudah ada lubang. Memang rancangan Israel begini supaya mereka dapat beri alasan bahawa masjid itu roboh kerana dimamah usia” kata dia.

Ketika ditanya adakah Israel akan melakukan lagi perkara terkutuk itu setelah belakangan ini mereka menutup Al-Aqsa karena peristiwa penembakan 14 Julai lalu, Khatib mengatakan kemungkinan itu ada.

“Ya, ya, saya khawatir begitu. Saya hampir yakin tujuan Israel menutup masjid bukan hanya untuk mencari senjata yang kata mereka disembunyikan di sana. Mereka tahu sebenarnya tidak ada senjata di dalam Masjid Al-Aqsa.

Israel menyebut para pemuda Palestina yang menyerang polis Israel di kompleks Al-Aqsa Jumat dua minggu lalu itu menyelundupkan senjata ke kompleks Masjid Al-Aqsa sebelum melancarkan serangan.

Sejak peristiwa itu Israel menutup Al-Aqsa dan memasang kamera serta alat pendeteksi logam yang memicu kemarahan warga muslim Palestina.

Tak cukup dengan itu ini pula video yang diambil secara rahsia aktiviti mengorek yang sedang giat dilakukan di bahagian selatan Masjid Al-Aqsa!

Sumber : salam.my

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *