Viral!! Lelaki Melayu Kahwin Kaum Sejenis Semasa Belajar Di Australia!

Anak lelaki melayu belajar luar negara viral kahwin kaum sejenis akibat terpegaruh.

Digemparkan di laman sosial apabila seorang anak lelaki Melayu dikatakan telahpun berkahwin sama jenis di Australia. Turut mengejutkan apabila laman berita Australia mengatakan bahawa pasangan tersebut adalah pasangan pertama berkahwin setelah perkahwinan sama jenis dibenarkan di Australia.

Lelaki tersebut dikatakan bernama Afham Janil dilihat terpampang di muka depan NT News oleh kerana menjadi pasangan pertama berkahwin sejenis di negara itu . Berikut adalah petikan dari NT NEWS.

Perkahwinan utama dan intim di pejabat pendaftaran di Darwin semalam telah turun dalam buku sejarah.

Sewaktu perkahwinan tersebut, kesatuan Keith Edwards dan Afham Janil adalah peristiwa yang terpendam yang dihadiri oleh beberapa kenalan dekat. Akan tetapi ianya menjadi lebih terkenal kerana pasangan itu merupakan pasangan pertama yang berkahwin sejak Perkahwinan sama jenis dibenarkan dan digunapakai di Australia.

Encik Edwards berkata ia adalah kelegaan untuk dapat berkahwin dengan rakannya secara sah di Australia.

“Ia tidak membuat apa-apa perbezaan dalam hubungan kita, tetapi ia bagus untuk dapat menyokong bagaimana perasaan kita tentang satu sama lain.”

Encik Edwards berkata pasangan itu, yang bertemu hampir tiga tahun lalu, menjalinkan hubungan 3 bulan lalu.

“Tetapi kami tidak fikir akan berkahwin kerana tidak jelas bahawa kami boleh melakukannya.”

Dia mengatakan bahawa walaupun mereka tidak pernah menahan diri daripada menjadi penyayang di khalayak ramai, sukar untuk mengguncang perasaan bahawa ia mungkin dikutuk.

“Kami berjalan di sekitar Darwin, memegang tangan, memeluk dan tiada siapa yang mengatakan sesuatu yang negatif. Tetapi anda masih merasa seperti itu mungkin anda tidak perlu berbuat demikian. ”

Walau bagaimanapun, Encik Edwards berkata bahawa pengenalan kesamarataan perkahwinan telah menjadikannya lebih selesa.

“Saya fikir ia kurang terdedah sekarang. Ia menjadikan anda berasa normal. ”

Suaminya Afham Janil berkata pasangan itu telah melancarkan rancangan perkahwinan semalam dalam beberapa hari sahaja.

“Kami malu sebelum ini,” katanya.

“Kami hanya menganjurkan selama tiga atau empat hari.”

Encik Edwards berkata mereka telah memasukkan borang yang diperlukan 30 hari yang lalu tetapi tidak merancang perkahwinan sebenar.

“Kami fikir kami hanya mempunyai dua saksi dan kami akan menyeret dua orang di luar jalan,” katanya.

“Tetapi kami fikir ia agak bodoh kerana tidak mempunyai pesta jadi kami hanya menganjurkan bahawa dalam beberapa hari yang lalu.”

Tetamu perkahwinan Rob Tait berkata ia senang untuk menyaksikan rakannya Encik Edwards, seseorang yang dia panggil “salah satu legenda Darwin”, berkahwin dengan seseorang yang dicintainya.

“Dia telah memberikan perkhidmatan klinikal bertahun-tahun bukan sahaja kepada pesakit di hospital awam tetapi juga telah melakukan banyak kerja jangkauan masyarakat.”

“Untuk melihatnya gembira dan begitu banyak kandungan dan menjadi orang pertama yang meraikan kejayaan ini bukan hanya untuk dirinya sendiri tetapi juga untuk NT keseluruhannya hanyalah satu keseronokan mutlak.” – Northern Teritory News

Gambar gambar lama Afham Janil juga turut tersebar di laman twitter menunjukkan bahawa Afham Janil sebelumnya adalah seorang yang agak beraklak berbanding dengan Afham Janil sekarang.

Terbaharu, seorang pengguna Twitter berkongsikan beberapa keping gambar memaparkan seorang jejaka dari Malaysia yang dikenali sebagai Afham Janil, menikahi seorang lelaki warga asing yang mana ia disertakan dengan kapsyen berbunyi;

“Buat teladan masing-masing jelah eh, Anak Melayu ni bro, tapi last-last hanyut bila dah stay oversea. Sayang betul,” tulis pengguna akaun @mirulhafez pada Rabu.

Sementara itu, seorang penggguna Twitter yang menggunakan akaun nama @ikaz_maza turut mendakwa mengenali Afham dan dia merupakan jirannya di Malaysia.

Bagaimanapun Afham menurutnya sudah memutuskan hubungan secara maya dengan rakan dan kenalan-kenalannya di laman Facebook.

“Yep, serius. Baru berjiran setahun lebih dengan dia. Memang kenal dan perkara ini menjadi gempar di taman (perumahan) semalam.

“Tak tahu apa yang terjadi, lagipun dia (Afham) masih di sana. Tetapi semua orang taman dah kena unfriend di Facebook,” kata @Ikaz_maza.

PERKAHWINAN SESAMA JANTINA MENURUT PANDANGAN ISLAM

Islam mengakui bahawa manusia memiliki hasrat yang sangat besar untuk melangsungkan hubungan seks. Oleh kerana itu, hukum Islam mengatur penyaluran kemasalahatan biologis tersebut melalui
perkawinan yang telah ditetapkan berdasarkan Alquran dan hadis yang bertujuan untuk menciptakan kebahagiaan dan merialisasikan cinta dan kasih sayang antara dua insan yang selain jenis(lelaki dan wanita).

Walaupun Islam telah mengatur hubungan biologis yang halal, namun penyimpangan tetap terjadi baik berupa penzinaan, homoseksual. Semua itu terjadi kerana dorongan biologi yang tidak di kontrol dengan baik.

Masalah seks banyak dipermasalahkan oleh manusia dan merupakan suatu hal yang menarik untuk dikaji, sebab manusia dalam kehidupan memiliki dua hal naluri, Iaitu:

1) Keperluan makanan untuk mempertahankan hidup

2) Keperluan seks untuk mempertahankan keturunan.

Secara rasmi seks dihalakan bagi siapa saja yang telah melaksanakan pernikahan, kerana adanya pernikahan. Namun dewasa ini timbulnya masalah seks yang dilakukan sebahagian masyarakat hanya sekedar untuk melepaskan nafsu syahwat sahaja. Mereka umumnya terdiri dari lelaki-lelaki dan wanita yang telah gagal menemukan suatu kehidupan yang terhormat dalam sebuah rumah tangga yang normal.

Oleh kerana itu, dapat mengetahui bahwa perbuatan semacam itu penyimpangan dan kekejian, maka Allah berfirman dalam Alquran yang berkenaan dengan kisah Nabi Lut dalam surat al-A’raf ayat 80-81. Oleh kerana itu, dapat mengetahui bahwa perbuatan semacam itu penyimpangan dan kekejian, maka Allah berfirman dalam Alquran yang berkenaan dengan kisah nabi Lut dalam surat al-A’raf ayat 80-81.

Dan Nabi Lut juga (kami utuskan). Ingatlah ketika ia berkata kepada kaumnya: “patutkah kamu melakukan perbuatan yang keji, yang tidak pernah dilakukan oleh seorang pun dari penduduk alam ini sebelum kamu ? “sesungguhnya kamu mendatangi lelaki untuk memuaskan nafsu syahwat kamu dengan meninggalkan perempuan, bahkan kamu ini adalah kaum yang melampaui batas”.

Ayat tersebut menggambarkan perbuatan kaum nabi Lut yang sangat melampaui batas dan akan menimbulkan impak yang kuat kerana dapat merosakkan akal dan jiwa, menimbulkan kerosakan akhlak dan persembahan masyarakat. Di antara sebab timbulnya homoseksual kerana nilai perempuan sudah terlalu rendah akibat dari pergaulan bebas menyebabkan orang bosan terhadap

perempuan sehingga mereka beralih perhatian kepada sejenisnya. Sebagaimana dikisahkan dalam Alquran tentang perbuatan kaum nabi Lut yang sudah puluhan abad dan telah dihancurkan oleh Allah, namun kisah tersebut tidak dijadikan tauladan, bahkan dewasa ini di dunia dilanda revolusi seks yang jauh melampaui batas dan ketentuan agama.

Hal ini boleh dilihat dari kenyataan, bahawa sementara itu risalah banyak diedarkan buku-buku, foto-foto cabul, filem-filem porno, iklan-iklan yang membangkitkan nafsu seks serta adanya lokasi-lokasi pelacuran yang semakin meluas.

Sumber –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *